BERGSVÄRME
– vad och varför?

Bergvärme handlar om att tillvarata och använda den energi som finns i berggrunden. Energin kommer från både solen och underifrån som geotermisk värme.

I Finland värmer solen upp till 10 meters djup. Nere i berget på 200 meters djup är temperaturen alltid 4-10 grader. När vi borrar för installation av bergvärme är den energin som vi hjälper dig att ta tillvara. Genom en kollektorslang som installeras i borrhålet pumpas sen energin upp ur hålet med en värmepump.

Ekonomiska fördelar

Bergvärme innebär låga driftskostnader. Den kan sänka energiförbrukningen rejält och därmed energikostnaderna. En värmepump tar 1 och ger 3 delar energi och många hushåll som byter från oljeuppvärmning räknar med att spara upp till 80 % av uppvärmningskostnaderna.

Pålitligt, miljövänligt och bekvämt

Pålitligt

Bergvärme är en stabil energikälla oberoende av osäkra oljepriser. Med bergvärme får du en uppvärmning som är effektiv, driftsäker och som har lång livslängd. Ett borrhål beräknas hålla i ca 100 år.

Miljövänligt

Bergvärme klassas som en förnybar energikälla. Du gör en miljöinsats genom att välja bergvärme. Energin från samma hål kan användas i flera generationer.

Bekvämt

Med bergvärme behöver du inte bekymra dig över oljepriser eller tillgång på ved.

Skicka Offertförfrågan