HUSÄGARE
För privatkunder

NYBYGGE

Funderar du på en klimatsmart och ekonomisk energilösning till ditt nya hus? Installera en värmepump som hämtar upp värme ur berggrunden via ett borrat hål i marken.

Med en bergvärmepump tar du tillvara den energi som finns lagrad i berggrunden. Energi som du använder för att värma upp ditt hus och varmvatten. Och under varma sommardagar kan du kyla ner ditt hus med bergvärme. Läs mer om bergvärme här.

När du bestämt dig för bergvärme:

– Du får hjälp med att beräkna hushållets energibehov, val av värmepump och dimensionering av värmepumpsinstallatören eller -försäljaren.

– Du behöver inte ansöka om lov för installation av bergvärme. Ansökan om lov för borrning av energibrunn behandlas i samband med ansökan om byggnadslov.

– Du kan kontakta oss för en offert. Vid borrning för nybygge ingår 6 meter foderrör, samt kollektorslang med färdigblandad ca 30% bioetanol och skyddslock. Läs mer om borrningen och borrningsprocessen här.

SANERING

Dags att byta uppvärmning i huset? Om du vill byta ut din olje-, el- eller vedpanna och du redan har vattenburna radiatorer eller golvvärme talar mycket för att du kan byta till bergvärme.

Det innebär att du installerar en värmepump som hämtar upp värme ur berggrunden via ett borrat hål i marken. Med en bergvärmepump tar du tillvara den energi som finns lagrad i berggrunden. Energi som du använder för att värma upp ditt hus och varmvatten. Och under varma sommardagar kan du kyla ner ditt hus med bergvärme. Läs mer om bergvärme här.

När du bestämt dig för bergvärme:

– Du får hjälp med att beräkna hushållets energibehov, val av värmepump och dimensionering av värmepumpsinstallatören eller -försäljaren.

– Du måste ansöka om lov för borrning av energibrunn från kommunen för att kunna installera bergvärme.

– Du kan ansöka om hushållsavdrag för arbetet. Mera information får du från Skatteverket.

– Du kan kontakta oss för en offert. Vid borrning för sanering ingår 6 meter foderrör, samt kollektorslang med färdigblandad ca 30% bioetanol och skyddslock. Läs mer om borrningen och borrningsprocessen här.

FÖRETAG OCH FASTIGHETER

Behöver ni en ekonomisk och hållbar energilösning? Med bergvärme får ni lägre uppvärmningskostnader samtidigt som ni gör en satsning på förnybar energi. Något som ger er både balans i ekonomin och visar på att ni tar ett miljöansvar.

Bergvärme passar till såväl bostadsbolag, industrifastigheter som skolor och andra kommunala fastigheter.

När ni bestämt er för bergvärme:

– Ni får hjälp med att beräkna energibehov, val av värmepump och dimensionering av värmepumpsinstallatören eller -försäljaren.

– Ni måste ansöka om lov från kommunen för borrande av bergsvärme.

– Ni kan kontakta oss för en offert.

Skicka Offertförfrågan