MAALÄMPÖ
– mitä ja miksi?

Maalämpö on kallioperään varastoidun energian hyödyntämistä. Energia tulee sekä auringosta, että maan sisältä geotermisenä lämpönä.

Suomessa aurinko lämmittää 10 metrin syvyyteen. Kalliossa 200 metrin syvyydessä lämpötila on aina 4-10 astetta. Poratessamme maalämpöasennusta varten autamme sinua hyödyntämään tätä energiaa. Reikään asennetaan keruuputki, jonka avulla lämpöpumppu pumppaa energiaa porakaivosta.

Taloudelliset hyödyt

Maalämmöllä matalat käyttökustannukset. Se voi laskea energiankulutusta ja siten myös energiakustannuksia. Lämpöpumppu käyttää yhden yksikön ja tuottaa kolme yksikköä energiaa. Monet taloudet jotka ovat vaihtaneet öljylämmityksensä maalämpöön laskevat säästävänsä jopa 80% lämpökustannuksissa.

Luotettava, luonnonystävällinen ja vaivaton

Luotettava

Maalämpö on vakaa energianlähde riippumaton öljyn epävarmoista hinnoista. Maalämmöllä saat tehokkaan, luotettava, pitkäikäinen lämmityksen. Porakaivon arvioitu elinikä on noin 100 vuotta.

Luonnonystävällinen

Maalämpö luokitellaan uusiutuvaksi energianlähteeksi ja on ympäristöystävällinen valinta. Useampi sukupolvi hyötyy yhden porakaivon energiasta.

Vaivaton

Käyttäessäsi maalämmpöä sinun ei tarvitse huolehtia öljyn hinnoista tai polttopuiden saatavuudesta.

Lähetä Tarjouspyyntö